Android Studio için OpenCV Yapılandırması

Android Studio için OpenCV Yapılandırması Kurulumu

OpennCV Android platformu için de destek vermektedir. Bu sayede Java ile android uygulamaları geliştirirken OpenCV kütüphanesinden yararlanabilirsiniz. OpenCV web sitesi üzerinden “OpenCV for Android” linkine tıklayarak kitabın yazıldığı tarih itibariyle en güncel olan 3.1 sürümünü  indiriyoruz. İndirdiğimiz zip dosyasını çıkartıyoruz.

Android stuido üzerinde proje oluşturalım, oluşturulan projeye opencv kütüphanesini ekleyeceğiz. File menüsünden New/ Import Module diyerek New Modüle penceresini açıyoruz. Bu pencereden daha önce indirdiğimiz OpenCV klasörü içerisinde SDK/Java klasörünü seçerek  devam ediyoruz. Derleme işlemi ardından hata mesajı ile karşılaşırsanız bunun nedeni OpenCV kütüphanesinin derlendiği sdk versiyonunun sisteminizde kurulu olmamasıdır. SDK Manager ile istenilen sürümünü kurabilirsiniz.

Kullandığınız SDK sürümü ile tekrardan derleyerek te bu hatayı ortadan kaldırabilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken, Project menüsünden  projenizin altında OpenCVLibrary altındaki (görünümü Project Files olarak değiştirmelisiniz) build.grandle dosyasını açınız. Android altında derleme için kullanacağınız sdk sürümünü ve buildToolVersion’ı ekleyiniz. Tekrar bir derleme işleminin ardından hata ortadan kalkacaktır.

Daha sonra File menüsünden Project Structure’a tıklayarak veya Ctrl+Alt+Shift+S kısa yolu ile Project Structure penceresini açıyoruz. Dependencies sekmesine gelerek  sağ tarafta yer alan + butonuna tıklıyoruz, buradan Module dependency seçeneği ile açılan pencereden  daha önce eklediğimiz openCVLibrary modulünü seçiyoruz tamam diyerek pencereleri kapatıyoruz. Tekrarlanan bir derleme işlemi ardından OpenCV paketleri kullanım için hazır olacaktır.

 

VİDEO – Android Studio OpenCV Kurulumu

Video – OpenCV Android kamera kullanımı (Camera View)